• 0 Items - 0,00lei
    • No products in the cart.
COLECȚIA

Dark Books

Colecție coordonată de CIPRIAN DOBRE-TRIFAN

Epoca îndreptățirii

Ce se întâmplă când abundența de posibilități de care beneficiem din plin, astăzi, se întâlnește cu lipsa de responsabilitate personală și cu obișnuința de neasumare a unor obligații, oricare ar fi ele, aferente multitudinii de drepturi despre care credem că ni se cuvin? Îndreptățire. Fenomen. Istoric. Cultural. Social și uman. Economic. Născută din confortul excesiv de care omul contemporan se bucură, grație tehnologiei și progresului civilizației, epoca îndreptățirii marchează o nouă vârstă istorică a societății omenești: vârsta supraabundenței de posibilități. Paradoxal, epoca îndreptățirii a creat un nou om: conflictual față de semeni și convins că totul i se cuvine, cu minim de efort. Încotro merge societatea, când tot mai mulți oameni consideră că merită și că au o mulțime de drepturi, fără a își asuma și responsabilitățile care decurg, firesc, din aceste drepturi? Disponibilă și în format eBook, în limba română prin Google și în limba engleză prin Amazon și Google

37,00lei TVA inclus

Răsfoiește cartea
GRATUIT

Posibilități. Multe posibilități. În ziua de azi suntem înconjurați de ele mai mult ca niciodată. Nivelul de oportunități și moduri de acumulare de cunoștințe, bani, parteneri, mașini, supărări sau asistenți virtuali care te ajută să faci aproape orice este copleșitor.

Roata s-a inventat de nenumărate ori până acum. Memoria și izvoarele istorice ne evocă faptul că au fost perioade în care principalul scop zilnic al umanității era să supraviețuiască.

Vânează sau vei fi vânat, acesta ar fi fost sloganul acelor perioade, presupunând că unii oameni s-ar fi preocupat pe atunci cu fabricarea de slogane.

Conceptul de îndreptățire a crescut direct proporțional cu explozia numărului de posibilități pe care secolul curent le-a pus la dispoziția omenirii.

Alegerile sunt mult mai greu de făcut. Mergem la un magazin, vrem să cumpărăm ceva, acum avem multe opțiuni aproape pentru orice.

Incertitudinea crește.

În continuare vom vedea cum se clasifică fenomenul de îndreptățire pe segmente de vârstă. Sunt multe prejudecăți în societate în ceea ce privește vârstele oamenilor.

Acestea s-au transformat ușor-ușor în etichete pe care lumea le aplică în situațiile în care judecarea celorlalți este implicată.

Cert este că evoluția tehnologiei ne-a făcut viața mai ușoară, situația economică globală este mai înfloritoare și mai stabilă. Au apărut mai multe domenii de activitate care contribuie la extinderea economică a companiilor, țărilor și formelor de organizare socială.

Îndreptățirea economică globală se manifestă în atitudinea oamenilor față de invențiile, descoperirile tehnologice care ne fac viața mai ușoară în ziua de azi.

Înscrie-te la newsletter

Ține-te la curent cu noile apariții din colecție

Îți place colecția?