• 0 Items - 0,00lei
    • No products in the cart.
COLECȚIA

Mozaic

Colecție coordonată de IULIA DOBRE-TRIFAN

Colecția mozaic

Mozaic propune cititorilor o atmosferă tonică. Călătorii, peisaje, oameni, impresii pe care le împărtășești cu plăcere, tot atâtea (pre)texte către alte lumi interioare de cunoscut. Și de savurat.

Ciprian și Iulia Dobre-Trifan în Deșertul Negev

Mozaic este o colecție care propune cititorilor o atmosferă tonică. Călătorii, peisaje, oameni, impresii pe care le împărtășești cu plăcere, tot atâtea (pre)texte către alte lumi interioare de cunoscut. Și de savurat.

IULIA DOBRE-TRIFAN

/ Autor, Coach, Trainer, Globetrotter

Calendarul zâmbetelor realiste

Cum să zâmbești realist, în fiecare lună a anului? Cum să folosești dinamica specifică fiecărui anotimp, de la frigul dominator al iernii până la galbenul obsesiv al toamnei, ca să-ți aduci energie, prosperitate și voie bună la tine-n viață, în minte și în suflet? Din decembrie până în noiembrie, lună de lună, cei 4 autori îți arată cum să înlocuiești oboseala cu energie. Din munții Măcinului până în țara Soarelui Răsare, cartea te inspiră și te învață cum să-ți alegi înțelept locațiile de vacanță. De la astenia de primăvară până la sportul de după sărbători, autorii îți împărtășesc din experiența lor de a transforma în ceva util fiecare parte a anului! Disponibilă și în format eBook, în limba română prin Google și în limba engleză prin Amazon și Google.

65,00lei TVA inclus

Răsfoiește cartea
GRATUIT

Decembrie: Prima lună a iernii. Este luna cadourilor, a bunei dispoziții, a brazilor împodobiți cu ghirlande și a armoniei între oameni. Vine Moș Crăciun și aduce sufletelor tinere cadouri dintre cele mai diverse, pornind de la clementine, lumânări parfumate și ciocolată, până la figurine cu supereroi, seturi de armată și jucării LEGO de care ne împiedicăm constant. Magic!

Ianuarie: Ne întoarcem la birou. Ne revedem cu colegii. Răcim, din nou. Stăm în traficul înghețat. Celebrăm ziua de naștere a lui Eminescu. Scoatem instalația din priză. Scoatem bradul din casă.

Februarie: Este deja a doua lună din an. Avem impresia că timpul zboară. Cerul este încă cenușiu. Inimi de ciocolată se topesc. Oamenii încă așteaptă să apară cheful de muncă. Apar primii ghiocei. Apar tarabele cu mărțișoare.

Martie: După sărbătorile creștine din decembrie, martie ne oferă un intermezzo al sărbătorilor păgâne: mărțișorul, ziua femeii. Sărbătorile importate ca ziua îndrăgostiților, precum și cele redescoperite cu ocazia indignării la adresa celor importate, ca Dragobetele, și-au spus cuvântul în luna ce a trecut. Să continuăm însă cu riturile panteiste ale primăverii.

Aprilie: Odată încheiate sărbătorile păgâne ale primăverii, ne reamintim de anii copilăriei prin poantele și păcălelile de 1 Aprilie și ne facem deja planuri de întoarcere la riturile creștine de Paște.

Mai: Parcurile par tot mai prietenoase și ademenitoare pentru o plimbare plăcută prin natura înflorită. Începe luna în care sărbătorim munca, în care și multe tipuri de lucrări încep, mai ales în domeniul agricol.

Iunie: Ne trece pe la urechi zumzăiala de final de an școlar și bucuria elevilor de a lua vacanță. Pentru cei implicați în examene, nervii sunt întinși… încă, cu grade noi de… tensiune. Ne purtăm ținutele văratice printre reperele culturale și spirituale, vizibile atât cât le permitem.

Iulie: Căldura se face din ce în ce mai simțită, ca un personaj sâcâitor. Cum o îmblânzim? Cu frappé sau ceai cu gheață mărunțită. Diplomatul program de televizor ne oferă filme aniversare pentru America și Franța. Rezistăm fără blazare?

August: Pentru mulți dintre adulți, august e luna în care își realizează concediul. Pentru copii, mai încape o lună întreagă de somn fără termen fix de trezire dimineața. Apare posibilitatea ca înghețata necesară alungării senzației de căldură insuportabilă, să fie înlocuită de pepeni la rece, pentru  o mai sigură vitaminizare și nutriție :).

Septembrie: Ne gândim cu dulce nostalgie la vacanța mare / concediul care a trecut. Ne întoarcem, mai degrabă fără chef, la responsabilitățile… de la școală, de la lucru sau din familie. Începem să simțim că, nu foarte departe, iar se termină anul și iar începe un alt an, iar noi suntem… aceiași?

Octombrie: Începem să ieșim prin oraș, sunt atâtea activități, pentru toate gusturile – doar chef să avem și cu cine! Cochetăm cu must, struguri de toate felurile, bostani, dovleci și latte-uri, în loc de frappé-uri. Ne cuprinde liniștea și chiar seninătatea când simțim că, deși iar s-a schimbat natura, noi mergem mai departe, cu bune, cu rele și cu… indecise!

Noiembrie: Treptat, ne cuprinde plictiseala și nemulțumirea vagă a unei prea monotone familiarități… am vrea altceva! Ne delectăm mintea obosită de munca de zi cu zi admirând primele decorațiuni pentru brazi care ne fac cu ochiul din vitrine finuț luminate. Ne cuprinde un soi de neliniște agitată când ne asaltează gânduri despre cât de puțin mai e din an și câte mai avem încă de făcut!

Înscrie-te la newsletter

Ține-te la curent cu noile apariții din colecție

Îți place colecția?

Colecția mozaic