Blog

files-1614223_1920

„Avem impresia că multe din lucrurile de care ne ocupăm zilnic pur și simplu ni se întâmplă sau trebuie să le facem, nu avem încotro. Astfel ajungem la atitudini toxice, care ne de-focusează și ne țin pe loc. Sau ne învârtim în cerc din cauza indeciziei și incertitudinii noastre.”

În ceea ce privește disciplina, luna ianuarie este o perioadă prielnică să punem la punct aspecte din viața noastră. Este început de an, continuăm sau începem proiecte atât personale cât și profesionale. Ca orice îndeletnicire sănătoasă disciplina se învață în fiecare zi, începând cu pași mici.

Putem aranja cărțile în bibliotecă, ne putem seta obiective măsurabile sau organiza programul nostru săptămânal. Astfel, luăm în calcul și ne ocupăm de lucrurile care ne interesează, minimizând riscul de a fi afectate de schimbări de ultim moment la care nu ne așteptam.

În Calendarul zâmbetelor realiste am scris despre ideea de a practica disciplina începând încă din ianuarie cu scopul de a începe anul sub forma unei organizări conștiente.

Tu cum te organizezi? Cum și când îți planifici timpul?

Lasă un răspuns